Over ons

Elke dag zijn wij op zoek naar de mooiste bloemen en planten voor jouw bloemenwinkel. Wil je weten hoe alles begon? We vertellen graag ons verhaal aan je! 

Over ons

Elke dag zijn wij op zoek naar de mooiste bloemen en planten voor jouw bloemenwinkel. Wil je weten hoe alles begon? We vertellen graag ons verhaal aan je! 

Hoe het begon: Purmer Plantenhal

Kees Hofman, mijn vader, startte al op zijn 17e in de bloemenwereld en ontdekte geweldige kansen in Duitsland. De bloemenmarkt daar bloeide nog niet zo, en zijn kraam was een groot succes. Iedereen stond in de rij om bloemen te kopen aan zijn kraam.


Na een aantal jaren keerde hij terug naar Nederland en opende zijn eerste winkel, de Purmer Plantenhal (PP). Al snel volgden er meer winkels, en hij begon zijn bloemen rechtstreeks op de veiling in te kopen. Steeds meer andere bloemenwinkels wilden hier ook van mee profiteren en zo ontstond de bloemengroothandel; PP Flowers. De winkels bestaan nog steeds, maar worden nu al jaren gerund door zelfstandige ondernemers. Ieder onder zijn eigen naam.

Kansen aanpakken: de webshop en internationale verkoop 

Van jongs af aan was ik, Danny Hofman, gefascineerd door de kleurrijke wereld van bloemen. In 2012 kwam ik helpen binnen het bedrijf. Eerst in de logistiek, later in de inkoop. Toen ik ouder werd, begon ik steeds meer te zien wat ik anders zou kunnen doen. Ik zag kansen. Kees kocht altijd grootschalig in, waardoor alles goedkoop was. Maar, klanten konden niet zelf bepalen wat zij wilde inkopen, doordat ze afhankelijk waren van wat Kees inkocht. Dat wilde ik veranderen.


In 2019 nam ik het stokje over onder de naam PP Flowers. Met de komst van onze webshop en slimme koppelingen, kunnen onze klanten nu zelf uit ons uitgebreide assortiment kiezen, maar ook rechtstreeks inkopen van andere importeurs en kwekers. Zo kunnen ze kleine aantallen van verschillende bloemen afnemen, helemaal op maat naar hun eigen wensen én daarnaast nog steeds profiteren van voordelige inkoopprijzen.


PP Flowers is dus voortgekomen uit de Purmer Plantenhal BV. Hoewel de oude naam geweldig was voor onze planten, dekte het niet volledig de lading, want wij zijn juist ook heel sterk in bloemen. Daarom hebben we "flowers" toegevoegd aan onze naam, ook omdat we steeds meer internationale klanten bedienen.

Het zit in de familie

Niet alleen ik ben trotse eigenaar van mijn eigen bloemenwinkels, Flower Power, mijn zus en zwager zijn trots eigenaar van drie winkels met de naam PP Fresh Flowers. Ze hanteren nog steeds de sterke formule van veel handel tegen scherpe prijzen, maar hebben ook hun assortiment uitgebreid met meer exclusieve bloemen. Ze zijn nu gespecialiseerd in rouwwerk en trouwwerk en bieden een breder scala aan exclusieve bloemen om aan de eisen van klanten te voldoen en anders te zijn dan de concurrenten.


En dan is er mijn neef, hij runt zijn eigen winkel genaamd Florissant. Hij begon ooit in de winkel van mijn vader, maar heeft nu zijn eigen succesvolle zaak. Zijn focus ligt vooral op exclusiviteit en online verkoop, waarbij hij nauw samenwerkt met verzendorganisaties.


Je kunt wel zeggen dat ondernemen in onze genen zit en dat we als familie een grote passie hebben voor alles wat groeit en bloeit.

We geloven in een persoonlijke aanpak

Bij PP Flowers draait het om bloemen, passie en een persoonlijke aanpak. We zijn er trots op om bloemisten en winkeliers te voorzien van de meest prachtige bloemen en planten. Onze jarenlange ervaring en sterke band met kwekers stellen ons in staat om een uitgebreid assortiment van topkwaliteit aan te bieden. We geloven in persoonlijke service, maatwerkoplossingen en een eerlijke prijs. Daarnaast vinden wij duurzaamheid belangrijk en doen er daarom alles aan om de groenste groothandel van Nederland te zijn. Alles bij elkaar maakt ons meer dan alleen zomaar een groothandel.

Onze missie