Klokvoorverkoop (Floramondo) is een platform voor de sierteelt, beschikbaar gesteld door Royal FloraHolland, waarop kwekers de mogelijkheid hebben gekregen om de handel die zij de volgende dag veilen alvast beschikbaar te stellen. De kweker bepaald hierbij zelf de hoeveelheid die hij beschikbaar stelt en geeft hierbij de prijs aan die hij wenst te krijgen voor zijn product. Op dit moment kan de kweker tot maximaal 50% van de partij beschikbaar stellen op de klokvoorverkoop.

 

Beschikbaarheid

De klokvoorverkoop is elke dag beschikbaar vanaf 12:00 's middags tot 6:00 's ochtends (voordat het veilen begint). Een uitzondering hierop is het weekend. Zaterdag en zondag wordt er namelijk niet geveild, dan is de klokvoorverkoop de hele dag beschikbaar om zo alvast in te kunnen kopen voor maandag.

 

Inkopen uit de klokvoorverkoop

Om in te kopen uit de klokvoorverkoop moet je aangesloten zijn bij de veiling. De mogelijkheid om hier direct in te kopen is daardoor  alleen beschikbaar voor de groothandelaren. De groothandelaren hebben vaak wel een webshop waarbij het aanbod van de Klokvoorverkoop live gekoppeld kan worden. Zo kunt u als bloemist via deze webshop's ook inkopen uit de klokvoorverkoop.

 

Voordelen

Voorheen was een bloemist afhankelijk van de inkoop van de groothandel. Door de klokvoorverkoop is het gehele veiling-aanbod beschikbaar voor een bloemist. Het assortiment is hierdoor enorm uitgebreid. Daarnaast is de minimale afname van de klokvoorverkoop één bak. Op de veiling zelf is dit bij de snijbloemen vaak al minimaal twee bakken en bij de planten vijf bakken. Op deze manier kun je als ''kleine'' afnemer toch inkopen op de veiling!

 

 

Artikelen in Wat is de Klokvoorverkoop (Floramondo)