De Chrysant: een super veelzijdige bloem met flair
03 oktober 2023 

De Chrysant: een super veelzijdige bloem met flair

Chrysanten zijn een vaste favoriet bij bloemisten, en dat is niet zonder reden. Deze mooie bloemen brengen niet alleen kleur in boeketten, maar ze zijn ook nog eens lekker makkelijk om mee te werken. Laten we eens dieper in de wereld van deze charmante snijbloem duiken.

Veelzijdige kleuren

Chrysanten komen in allerlei kleuren en tinten voor. Je kunt kiezen uit zachte pastels zoals zachtroze en lila voor een lieflijk boeket, of juist felle kleuren chrysanten zoals geel, oranje en felroze om wat pit toe te voegen aan je arrangementen. De keuze is aan jou.

Verschillende vormen en maten

Niet alleen in kleur, maar ook in vorm en grootte zijn chrysanten divers. Van pomponachtige knoppen tot grote enkele bloemen, je kunt experimenteren met verschillende chrysantensoorten om boeketten te creëren die bij elke gelegenheid passen. Een combinatie van verschillende vormen en maten chrysanten kan een prachtige textuur en diepte aan je arrangement geven.

 Dit zijn enkele van de meest voorkomende soorten chrysanten:

  • Pompon Chrysanten: Deze chrysanten hebben dichte, ronde bloemhoofdjes met kleine, geplooide bloemblaadjes. Ze lijken op kleine pompons en zijn vaak verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren.
  • Spider Chrysanten: Spider chrysanten hebben lange, smalle bloemblaadjes die uitsteken vanuit het midden van de bloem als spinnenpoten. Ze hebben meestal een exotisch uiterlijk en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren.
  • Santini Chrysanten: Deze chrysanten hebben kleine bloemhoofdjes en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. Ze zijn populair voor boeketten en tafeldecoraties.
  • Pluischrysanten: Pluis chrysanten hebben pluizige, zachte bloemblaadjes die eruitzien als kleine pompons. Ze zijn er in verschillende kleuren en zijn ideaal voor het creëren van een gezellige uitstraling.
  • Troschrysanten: Deze chrysanten groeien in clusters van kleine bloemen op een enkele steel. Ze zijn populair voor boeketten en worden vaak gebruikt in gemengde arrangementen.

De geboortebloem van november 

Chrysanten zijn de officiële geboortebloem van november. Dit maakt ze tot een populaire keuze voor bloemstukken en boeketten die worden gegeven aan mensen die in deze maand jarig zijn.

Lang houdbaar

Een van de grootste voordelen van werken met chrysanten is hun duurzaamheid. Deze bloemen hebben een lange houdbaarheid, wat betekent dat ze er fris en levendig uitzien, zelfs nadat ze een tijdje in een vaas hebben gestaan. Dit is een bonus voor zowel jou als je klanten, want wie wil er nu niet langer genieten van een prachtig bloemstuk?

Een bloem met diverse betekenissen

Chrysanten hebben verschillende betekenissen in verschillende culturen. In veel Aziatische landen symboliseren ze geluk en vreugde, en ze worden vaak gebruikt bij festivals en ceremonies. In het Westen worden chrysanten vaak geassocieerd met eerlijkheid en loyaliteit.

Chrysanten zijn betaalbaar, gemakkelijk en het hele jaar verkrijgbaar, en ze passen goed bij andere bloemen in gemengde arrangementen. Of je nu een boeket maakt voor een bruiloft, een verjaardag of gewoon om wat vrolijkheid in een ruimte te brengen, chrysanten kunnen altijd van pas komen. Bekijk ons aanbod chrysanten hier in onze webshop!

Reactie plaatsen