Asters: natuurlijke schoonheid
09 oktober 2023 

Asters: natuurlijke schoonheid

In de wereld van bloemisten schitteren asters als stille juweeltjes, vaak over het hoofd gezien, maar met een onmiskenbare charme. Deze eenvoudige en toch verfijnde bloemen voegen een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan boeketten en arrangementen. De aster doet het onder andere supergoed in veldboeketten/plukboeketten. Het werd tijd om deze leuke bloem eens in de spotlight te zetten. Lees je mee wat wij hebben ontdekt over de aster?


Een zee van kleuren

Asters bloeien in een rijk palet van kleuren, waardoor ze een waardevolle aanvulling zijn op bloemarrangementen. De paarsblauwe en witte asters komen het meest voor. Of je nu kiest voor het tijdloze en kalmerende blauw of de vurige warmte van rood, asters bieden een breed scala aan opties voor creatieve expressie.


Diverse vormen en maten aster

Asters komen in verschillende vormen en maten. Van delicate, enkele bloemen tot weelderige dubbele variëteiten, je kunt met asters experimenteren om boeketten te creëren die perfect aansluiten bij de gelegenheid.

Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten asters:

  • New York Asters: deze asters hebben een klassieke uitstraling met hun strakke bloemblaadjes en heldere kleuren. Ze passen goed in zowel moderne als traditionele arrangementen.
  • Monte Cassino Asters: met hun kleine, stervormige bloemen voegen Monte Cassino asters een speels element toe aan boeketten. Ze zijn geweldig om een vleugje lichtheid en levendigheid te creëren.
  • Cassandra Asters: Cassandra asters worden gekenmerkt door hun stralende, lavendelkleurige bloemen. Ze voegen een opvallend element toe aan arrangementen en trekken zeker de aandacht.


Een echte herfstbloem

Wist je dat asters bekend staan als "herfstbloemen"? Dit komt omdat veel soorten asters hun piekperiode van bloei bereiken in de late zomer en herfst. Hun levendige kleuren en stervormige bloemen zorgen ervoor dat tuinen en bloemstukken tot leven komen juist wanneer de dagen korter worden en de herfst nadert. Asters brengen dus niet alleen kleur en vreugde in de late zomer, maar vieren ook de overgang naar het herfstseizoen.


De geboortebloem van September

Asters hebben de eer om de geboortebloem van september te zijn. Dit maakt ze tot een bijzondere keuze voor verjaardagsboeketten en bloemengeschenken voor mensen die in deze maand jarig zijn.


Een symbool van vertrouwen

Asters dragen symbolische betekenissen van vertrouwen, geduld en wijsheid. Ze worden vaak gebruikt om iemand gerust te stellen of aan te moedigen. In sommige culturen worden asters ook geassocieerd met liefde en romantiek.


Wist je dit al over asters?

Asters hebben een fascinerende geschiedenis die teruggaat tot de oude Grieken. De naam "aster" komt van het Griekse woord voor "ster", vanwege de stervormige bloemen. De oude Grieken geloofden dat asters ontstonden uit het stof dat achterbleef na de val van sterren. Deze bloemen werden ook gebruikt in genezingsrituelen.

In sommige culturen geloofde men dat het verbranden van asters een zuiverende werking had en dat de rook negatieve energieën verdreef, waaronder slangen en boze geesten. Dit werd vaak gedaan tijdens speciale rituelen of om een huis of tuin te zuiveren van kwade invloeden.


Asters zijn een vaak over het hoofd geziene schat onder snijbloemen, maar ze hebben een onmiskenbare charme die elke bloemenarrangement verfraait. Of je nu een boeket samenstelt voor een jubileum, een bedankje, of gewoon om de schoonheid van de natuur in huis te halen, asters voegen een vleugje natuurlijke magie toe aan elk bloemstuk. Ontdek onze selectie van prachtige asters hier in onze webshop!


Reactie plaatsen