Luchtzuiverende Planten: een must-have assortiment voor bloemisten
23 oktober 2023 

Luchtzuiverende Planten: een must-have assortiment voor bloemisten

Hip, trendy, en met een serieuze groene missie; luchtzuiverende planten hebben niet alleen de aandacht getrokken, maar ook een enorme vraag gegenereerd. Als je overweegt om luchtzuiverende planten in je winkel op te nemen, zijn er veel verschillende soorten kamerplanten om uit te kiezen. We vertellen je er graag meer over!


Waarom luchtzuiverende planten?

Luchtzuiverende planten zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ze bieden ook een scala aan voordelen die je klanten zullen waarderen:

 • Gezondere lucht: ze verwijderen schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen, wat zorgt voor een schonere lucht in binnenruimtes.
 • Groene esthetiek: luchtzuiverende planten voegen een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan elke ruimte.
 • Langer leven: een plant gaat uiteraard langer mee dan een boeket, waardoor je klant er lang van kunt genieten. Mits de klant een beetje groene vingers heeft, natuurlijk.


Top luchtzuiverende planten

Er zijn velen luchtzuiverende kamerplanten, waardoor we ze niet allemaal kunnen benoemen. Goudpalm, Ficus Elastica, Dracaena, Chlorophytym, Ananasplant, Krulvaren, Aloë Vera en de Monstera zijn een aantal voorbeelden. Maar drie luchtzuiverende planten springen er wel enorm uit. Niet alleen om de luchtzuiverende kwaliteit, maar ook omdat ze erg geliefd zijn bij veel klanten.


 • Lepelplant (Spathiphyllum):
  De Lepelplant voegt een vleugje elegantie toe aan elk interieur. Verkoop ze in fraaie potten voor een verfijnde uitstraling.
 • Sansevieria (Sansevieria trifasciata):
  De Sansevieria is gemakkelijk te onderhouden en past perfect in een modern interieur. Zelfs mensen zonder groene vingers slagen er (vaak) in om deze plant in leven te houden.
 • Areca Palm (Dypsis lutescens):
  De Areca Palm voegt een exotische sfeer toe aan elke ruimte!


Hoe luchtzuiverende planten aan te bieden

Overweeg een speciale sectie in je bloemenwinkel te creëren voor luchtzuiverende planten. Hier kunnen klanten deze trendy groene juweeltjes ontdekken en kopen voor hun eigen interieur. Je kunt ook informatie over hun luchtzuiverende voordelen delen om klanten bewust te maken.


Als bloemist heb je de kans om meer dan alleen bloemen aan je klanten te bieden. Luchtzuiverende planten vormen een winnende aanvulling op je assortiment, waarmee je zowel de esthetische als de gezondheidsaspecten van groen combineert. 

Ben je benieuwd naar de kamerplanten die wij aanbieden?  Bekijk onze kamerplanten in onze webshop! En neem gerust  contact met ons op als je vragen hebt; we helpen je graag!


Reactie plaatsen