De Pracht van het Seizoen: Herfst
31 oktober 2023 

De Pracht van het Seizoen: Herfst

De herfst brengt een magische transformatie in de wereld van de flora met zich mee. Terwijl de bladeren veranderen in een schitterend palet van rood, geel en oranje, zijn het niet alleen de bladeren die schitteren in de herfstzon. Herfsttakken en -bloemen zijn een essentieel onderdeel van de pracht van dit seizoen. Laten we eens een kijkje nemen naar enkele van de meest betoverende herfstproducten, zoals de sierappelboom, hypericum, rozenbottels, anigozanthos en physalis.


Malus (Sierappelbomen)

Sierappelbomen, ook wel bekend als malus, behoren tot de meest opvallende herfstbomen. Ze worden gewaardeerd om hun delicate witte of roze bloesems in het voorjaar, maar het is in de herfst dat ze echt schitteren. De kleine vruchten van de sierappelbomen verschijnen in een overvloed aan kleuren, variërend van felrood tot diep oranje. Deze vruchten en takken zijn een populaire keuze in herfstboeketten en decoraties, waar ze kleur en textuur toevoegen aan de arrangementen.

Bekijk sierappels en sierappeltakken hier in de webshop.


Hypericum (Sint-Janskruid)

Hypericum, algemeen bekend als Sint-Janskruid, is een vaste plant met een prachtige herfsttoets. Zijn bessen variëren van levendig rood tot diep bordeaux, en ze vormen een prachtige aanvulling op herfstboeketten. De diepe groene bladeren van hypericum contrasteren prachtig met de bessen, waardoor ze een ideale keuze zijn voor seizoensarrangementen.

Hier vind je hypericum in onze webshop.


Fructus Cynosbati (Rozenbottels)

Rozenbottels, of fructus cynosbati, zijn een herfstklassieker. Hun heldere rode vruchten voegen een vleugje romantiek en warmte toe aan herfstbloemstukken. Ze worden vaak gebruikt in boeketten en decoraties, waar ze het gevoel van de herfst perfect vastleggen.

Bekijk rozenbottels hier in onze webshop.


Anigozanthos (Kangoeroepootbloemen)

Anigozanthos, of kangoeroepootbloemen, bieden een uniek element in herfstarrangementen. Ze staan bekend om hun opvallende, fluweelachtige bloemen die lijken op kangoeroepoten. Hun aardse kleuren, zoals diep rood en donkerbruin, passen perfect bij het herfstpalet en voegen een vleugje exotische schoonheid toe aan bloemstukken.

Bekijk anigozanthos hier in onze webshop.


Physalis (Lampionbloemen)

Lampionbloemen, of physalis, zijn intrigerende herfstbloemen die ook wel bekend staan als Chinese lantaarns. Ze worden gewaardeerd om hun feloranje lantaarnachtige kelken, die een speelse en toch elegante uitstraling geven aan herfstarrangementen. De lampionbloemen voegen een vleugje mysterie en verfijning toe aan elk bloemstuk.

Hier vind je ons aanbod physalis in de webshop.


De herfst is een seizoen van transformatie, en herfsttakken en bloemen spelen een essentiële rol in het vastleggen van de betoverende sfeer van dit seizoen. Of je nu werkt aan herfstboeketten, seizoensdecoraties, of bruiloftsarrangementen, deze herfstproducten voegen warmte, kleur en karakter toe aan je creaties.

Reactie plaatsen