Rozen uit Ecuador

Wat maakt een roos uit Ecuador zo speciaal?

Je hebt ze vast eens in de webshop zien staan. Rozen uit Ecuador, zo bijzonder dat ze in de webshop niet onder het tabje snijbloemen vallen maar een geheel eigen categorie hebben.

 Een bijzondere bloem dus, maar wat maakt een roos uit Ecuador dan zo speciaal?

Een unieke plek zorgt voor een unieke roos.

De uitzonderlijke geografische ligging van de kwekers, hoog in de bergen en dicht bij de evenaar, creëert de perfecte grond- en weersomstandigheden voor de roos. Het resultaat? Prachtige, sterke rozen met een prachtig kleurenpalet, honderden bijzondere soorten, lange stelen en enorme bloemkoppen.

De koningin der rozen.

De Ecuadoraanse roos is inmiddels één van meest geprezen (en gevraagde!) bloemen op de internationale markt. Niet voor niets wordt een roos uit Ecuador ook wel de koningin der rozen genoemd. Vandaag de dag zijn er zelfs consumenten die er speciaal naar vragen bij hun bloemist.

Dankzij de diversiteit aan soorten en kleuren is er een roos uit Ecuador voor elke gelegenheid. Van klassiek rood of wit, tot chique beige tinten of bijzondere gestreepte soorten.

Hoe duurzaam is een roos uit Ecuador?

Goede vraag! Duurzaamheid wordt met de dag belangrijker en we merken dat ook bloemisten hier steeds meer mee bezig zijn. Farm Direct, importeur van rozen, krijgt ook regelmatig de vraag en besloot de kwestie daarom nader te onderzoeken.

De conclusie? Een 100% uitstootvrije snijroos bestaat helaas niet. Of het nou komt door transport of energieverbruik voor de kweek, er is altijd een ecologische voetprint. Het goede nieuws is dat, in termen van uitstoot, een roos uit Ecuador niet minder groen is dan een roos uit Europa. De uitstoot van het vliegen is namelijk over het algemeen vergelijkbaar of zelfs lager dan de uitstoot van kasverwarming.

Hoe kom ik aan rozen uit Ecuador?

Via onze webshop natuurlijk! Populair zijn de prachtige rozen van Farm Direct. Deze importeur specialiseert zich in duurzaam geteelde rozen uit het hogere segment. Je herkent de bloemen aan de welbekende donkergroene hoes.

Meer weten over Farm Direct of Ecuadoraanse rozen? Bezoek hun website, lees meer over ze in deze blogpost of koop hun bloemen direct bij ons in de webshop.

Reactie plaatsen