Spray Rozen: Wat maakt deze rozen zo uniek?
13 september 2023 

Spray Rozen: Wat maakt deze rozen zo uniek?

Bloemen fleuren elke ruimte op. Als het gaat om bloemen, denken de meesten van ons meteen aan prachtige rozen. En rozen heb je in heel veel verschillende kleuren en soorten; waaronder de spray rozen. Deze charmante bloemen verdienen zeker wat aandacht in de bloemenwereld. Vandaar dat we een heel blogartikel aan deze bijzondere roos wijden. We geven onder andere antwoord op de vraag waar de naam vandaan komt en waarom de spray roos zo uniek is. Lees je mee?


Waar komt de naam “spray rozen” vandaan?

Het is een vraag die velen stellen, en het antwoord is eigenlijk vrij eenvoudig. De naam "spray rozen" verwijst niet naar het besproeien of kleuren van deze bloemen met verf of spuitbussen. De kleuren van spray rozen zijn volledig natuurlijk zijn. Ze worden niet kunstmatig gekleurd of bespoten, tenzij anders vermeld. De rijke variëteit aan kleuren die je bij spray rozen vindt, komt rechtstreeks voort uit de natuurlijke groei en ontwikkeling van de bloemblaadjes.

Maar waar komt de naam dan vandaan? De naam is afgeleid van het feit dat deze rozen in kleine trosjes of clusters aan één steel groeien.


Spray rozen – Wat maakt deze roos zo uniek?

Spray rozen, ook bekend als trosrozen, onderscheiden zich door hun trosjes bloemen aan één steel, in tegenstelling tot de traditionele rozen met één grote bloem per steel. De bloemen van de spray roos zijn over het algemeen kleiner dan die van de traditionele roos. Hierdoor hebben spray rozen een voller en weelderiger uiterlijk.

Sprayrozen worden vaak gebruikt in boeketten, corsages en bloemstukken vanwege hun compacte groeiwijze en het feit dat ze goed samengaan met andere bloemen en groen. Normale rozen worden vaak als individuele bloemen gegeven of gebruikt als opvallend middelpunt in bloemstukken.

Een ander opvallende kenmerk van spray rozen is de rijke verscheidenheid aan kleuren die ze bieden. Of je nu houdt van zachte pasteltinten of levendige, diepe kleuren, er is altijd wel een spray roos die bij jouw smaak past. Van delicate witte en romantische roze tinten tot levendige rode en vurige oranje tinten - je kunt eindeloos combineren en experimenteren om het perfecte boeket te creëren.


Langdurige vreugde

Een ander kenmerk van spray rozen is hun levensduur. Ze blijven buitengewoon lang vers, waardoor je langer van hun schoonheid kunt genieten. Met de juiste verzorging kunnen spray rozen tot wel twee weken meegaan. Snijd de stelen schuin af en verschoon regelmatig het water om zo lang mogelijk te genieten van deze weelderige, prachtige bloemen.


De betekenis van spray rozen

Bloemen hebben vaak symbolische betekenissen. De spray rozen staan symbool voor hetzelfde als de traditionele roos. En elke kleur heeft weer een andere betekenis. Zo staat rood voor romantiek, roze voor dankbaarheid en waardering en geel voor vriendschap. Spray rozen zijn een geweldig cadeau om iemand te bedanken of gewoon te laten weten dat je om die persoon geeft.


Spray rozen- Hoe te gebruiken?

Spray rozen passen prachtig in verschillende settingen. Of je ze nu in een vaas plaatst om een eettafel op te fleuren, gebruikt in een bruidsboeket, of ze verwerkt in een corsage, spray rozen zijn veelzijdig en zorgen altijd voor een vleugje elegantie.

Hun kleurenpracht en symbolische betekenis maken ze perfect voor talloze gelegenheden. Als je op zoek bent naar bloemen die lang meegaan en een blijvende indruk achterlaten, zijn spray rozen een uitstekende keuze. Dus, waar wacht je nog op? Voeg wat spray rozen toe aan je volgende boeket en geniet van hun tijdloze schoonheid.


Spray rozen inkopen bij PP Flowers

Wij hebben een ruim assortiment aan spray rozen in onze webshop. Spray rozen afkomstig van Nederlandse kwekers als de Voorn Spray Roses, Braam Roses en Kwekerij De Opstal tot kwekerijen als Groove en Flora Ola. We werken graag samen met Farm Direct voor de mooiste rozen uit Ecuador. Neem een kijkje in onze webshop en ontdek het assortiment zelf!


Reactie plaatsen