5x feitjes over de gerbera

Gerbera's zijn niet alleen kleurrijk en levendig, maar hebben ook een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Als bloemist is het belangrijk om een diverse selectie van bloemen aan te bieden, en gerbera's zijn daar een uitstekende keuze voor. De gerbera wordt in heel veel boeketten verwerkt. In dit artikel delen we vijf interessante feitjes over gerbera's en waarom je deze bloem in je assortiment zou moeten opnemen.


1.    Rijke kleuren en variëteit

Gerbera's zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, waaronder levendige tinten zoals rood, geel, oranje, roze en wit. Deze kleurrijke variëteit maakt het gemakkelijk om prachtige boeketten en arrangementen samen te stellen die de aandacht trekken. Daarnaast komt de gerbera ook voor in een mini versie; de mini-gerbera, ook wel germini genoemd. 


2.    Lange vaas levensduur

Een van de grootste voordelen van gerbera's is hun lange vaas levensduur. Deze bloemen kunnen tot wel twee weken vers blijven, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor klanten die lang willen genieten van hun bloemstukken.


3.    Symbool voor… niks?

Gerbera’s maken je vrolijk door alle mogelijke stralende kleuren, maar een officieel symbool heeft de gerbera niet! Dat maakt de gerbera een van de weinige bloemen waar geen officiële betekenis van bekend is. Wat betekent de gerbera voor jou?


4.    Allergievriendelijke bloemen

Voor mensen met allergieën kunnen gerbera's een geweldig alternatief zijn. Deze bloemen produceren namelijk weinig tot geen pollen, waardoor ze geschikt zijn voor mensen die gevoelig zijn voor allergische reacties. Andere allergievriendelijke bloemen zijn de roos en lisianthus/eustoma.


5.    Gemakkelijk te verzorgen

Gerbera's zijn relatief eenvoudig te verzorgen. Ze vereisen regelmatig water geven en kunnen goed gedijen bij kamertemperatuur. Zet ze niet in teveel water, want dan kan de steel gaan rotten.


Het aanbieden van gerbera's in je bloemenwinkel is een slimme zet. Met hun rijke kleuren, lange vaas levensduur, allergievriendelijkheid en gemakkelijke verzorging, zullen gerbera's zeker klanten aantrekken en bloemenarrangementen verfraaien. Gerbera’s inkopen doe je natuurlijk bij bloemengroothandel PP Flowers! Neem contact met ons op, of neem een kijkje in onze webshop.


Reactie plaatsen