Lisianthus: de bloem van dankbaarheid
28 juni 2023 

Lisianthus: de bloem van dankbaarheid

De lisianthus is zonder twijfel een van de meest geliefde bloemen. Met haar elegante uitstraling en delicate bloemblaadjes heeft de lisianthus een speciale plek verdiend in boeketten, bruiloften en andere bijzondere gelegenheden. Laten we eens dieper ingaan op deze verbazingwekkende bloem en ontdekken waarom ze zo geliefd is.

Hoe herken je de lisianthus?

De lisianthus, ook wel bekend als de 'prairiroos' of 'eustoma', is afkomstig uit Noord- en Zuid-Amerika. Daar groeit ze in bijvoorbeeld de staten Texas, Nebraska, Nevada en Colarado in rivierbeddingen en prairiegebieden. Eigenlijk lijkt de lisianthus erg op een roos, maar ze heeft wel degelijk kenmerken die de bloem anders maken. Zo heeft de lisianthus lange stelen, zonder doorns, met meerdere bloemknoppen. De lisianthus komt in veel kleuren voor: van zuiver wit tot levendig roze, van diep paars tot zacht geel. De lisianthus biedt een breed scala aan prachtige tinten die elke ruimte kunnen opfleuren. Bovendien hebben sommige variƫteiten prachtige gevulde bloemblaadjes die een gevoel van luxe en verfijning toevoegen aan boeketten en arrangementen.

Waar staat de lisianthus symbool voor?

Niet alleen heeft de lisianthus een zacht uiterlijk, ook haar betekenis is zacht. Ze wordt over het algemeen geassocieerd met waardering, dankbaarheid en charisma. Het geven van een boeket met lisianthussen is een manier om iemand te laten weten dat je zijn of haar aanwezigheid waardeert en dankbaar bent voor hun genegenheid.

Hoe verzorg je de lisianthus?

Om optimaal van de schoonheid van de lisianthus te genieten, is het belangrijk om te weten hoe je ze goed kunt verzorgen. Deze bloemen gedijen het beste in een koele omgeving en hebben voldoende water nodig om vers te blijven. Het is raadzaam om de stelen schuin af te snijden voordat je ze in een vaas plaatst en regelmatig het water te verversen.

Hoe kun je de lisianthus gebruiken?

De lisianthus is een zeer veelzijdige bloem en daarom wordt ze veel gebruikt in boeketten en arrangementen. Je kunt haar goed combineren met andere bloemen, zoals rozen, gipskruid, leeuwenbekjes en eucalyptus. Door haar lange stengels en veelzijdige kleuren, is de lisianthus goed te verwerken in plukboeketten.

Waar op letten bij bestellen van lisianthus?

Uiteraard heeft bloemengroothandel PP Flowers de lisianthus in het assortiment. Je vraagt je misschien af waar je op moet letten als je lisianthus wilt bestellen. We zetten het voor je op een rijtje:

  1. Lisianthus gaat met 40 of met 50 in een bak. Wij verkiezen de bak met 40, omdat deze bloemen zwaarder zijn en van betere kwaliteit.
  2. De lisianthus van de Nederlandse kwekers zijn van aanzienlijk betere kwaliteit dan van buiten Nederland.
  3. We hebben een aantal favoriete Nederlandse lisianthus kwekers, dat zijn: Van der Lugt, Waalzicht, Sunrise, L.I.S. en Montana. Deze kwekerijen leveren lisianthussen van de beste kwaliteit. Al zijn Waalzicht en Sunrise wel ook veel duurder dan de rest, wat in onze ogen het prijsverschil niet waard is. We raden het dus aan om voor Van der Lugt, L.I.S. of Montana te kiezen.

Benieuwd naar ons assortiment lisianthussen? Kijk dan in onze webshop!

Reactie plaatsen