Alstroemeria: Bloem van de vriendschap
13 juni 2023 

Alstroemeria: Bloem van de vriendschap

De alstroemeria, ook wel bekend als de Incalelie of Peruviaanse lelie, is oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika, met name uit Peru en Chili. Tegenwoordig wordt de alstroemeria bloem echter wereldwijd geteeld en is het een populaire snijbloem. Wat de alstroemeria zo populair maakt? Dat lees je hier!

Alstroemeria soorten en kleuren

De alstroemeria heeft een kenmerkende en opvallende uitstraling. Het is een meerjarige plant die groeit vanuit een wortelstok en het produceert lange stelen met prachtige bloemen. De bloemen van de alstroemeria hebben zes bloemblaadjes die in verschillende richtingen uitwaaieren. De bloemblaadjes kunnen verschillende kleuren hebben, waaronder wit, geel, oranje, roze, paars en rood. Vaak hebben de bloemblaadjes een tweekleurig of gespikkeld patroon, wat bijdraagt aan de visuele aantrekkingskracht van de bloem. Elke bloemsteel van de alstroemeria draagt meerdere bloemen, en de plant kan gedurende een lange periode bloeien, meestal van de lente tot de vroege herfst.


Alstroemeria in boeket

De alstroemeria wordt gewaardeerd om zijn schoonheid, kleurrijke bloemen en langdurige houdbaarheid. De alstroemeria heeft in vaas een levensduur tot wel 2 weken! Het is daarom een populaire keuze voor boeketten, bloemstukken en decoratieve arrangementen. Ook vanwege de levendige uitstraling en de mogelijkheid om verschillende kleuren te combineren. Wil je de alstroemeria combineren in een boeket? Ga dan bijvoorbeeld voor een mix van alstroemeria, gerbera, chrysant, aster en/of asparagus.


Alstroemeria betekenis

Wist je dat de alstroemeria ook een diepere betekenis en symboliek heeft? Ze staan bekend als de bloemen van vriendschap en verbondenheid. Het geven van een alstroemeria aan iemand kan een boodschap van loyaliteit en samenzijn overbrengen. Alle zes de bloemblaadjes staat symbool voor iets: begrip, humor, geduld, medeleven, daadkracht en respect. Dit maakt de alstroemeria perfect voor het creëren van boeketten die vriendschap, waardering en liefde symboliseren.


Alstroemeria kopen bij PP Flowers

Zoek je mooie alstroemeria’s? Zoek dan niet verder. Wij bieden als bloemengroothandel de mooiste alstroemeria’s aan. Neem een kijkje in onze webshop en ontdek ons aanbod zelf!


Reactie plaatsen