Goedkoop bloemen inkopen tips

Goedkoop bloemen inkopen, hoe kun je dat het beste doen?

Dat is afhankelijk van de manier van hoe en hoeveel je wilt inkopen. De goedkoopste manier om bloemen en planten in te kopen is op de bloemenveiling. In Aalsmeer zit de grootste bloemenveiling ter wereld. Het enige probleem is dat je hier niet zomaar in kunt kopen. Je moet hiervoor aangesloten zijn bij de veiling en vaak een stuk grond huren. Daarnaast zijn de minimale afnames vaak al te groot voor een gemiddelde bloemist en als je nog scherper in prijs wilt scoren zul je vaak nog meer moeten afnemen. Bedenk daarbij dan ook nog dat het inkoopproces erg tijdrovend is. De veilingklokken beginnen om 6:00 ’s morgens en zijn vaak pas rond 10:00 afgelopen. Op een webshop zou je een stuk sneller klaar zijn.

Bloemengroothandel

Om deze reden zijn er inkooporganisaties/groothandelaren die deze taak op zich nemen. Zij kunnen namelijk in één keer groot inkopen voor een grote groep afnemers waardoor ze natuurlijk nog weer scherper kunnen inkopen. Als u groot kunt afnemen, dan werken deze groothandelaren meestal al voor 10-15% commissie. Dit is waarschijnlijk goedkoper dan zelf kleine afnames te doen op de veiling. Klik hier om een account aan te vragen bij de bloemengroothandel.

Webshop

Vaak hebben dit soort groothandelaren een webshop waar u deze bloemen kunt kopen. Voor een gemiddelde bloemist is dit de goedkoopste manier om bloemen in te kopen. Je kunt inkopen vanaf je computer thuis en de handel wordt de volgende dag vaak netjes afgeleverd bij je in de winkel. Neem een kijkje op onze webshop om te zien hoe dit eruit ziet.

Cash & Carry

Naast deze inkooporganisaties zijn er ook zogenoemde ”Cash & Carry’s”. Hier staan de bloemen allemaal mooie opgesteld in een grote ruimte en kunt u zelf uw bloemen uitzoeken. Deze manier van inkopen is vaak duurder en dat is logisch. Deze Cash & Carry’s hebben uiteraard meer derving en meer handeling om deze bloemen zo op te stellen. Dit komt natuurlijk terug in de prijs die u betaald. Daarnaast ben je zelf meer tijd kwijt. Je moet er zelf heen, je eigen bloemen uitzoeken en weer terug. Hoeveel is die tijd jou waard?

Ben je arrangeur of hobbyist? Dan is een Cash & Carry toch waarschijnlijk de beste manier. Voor een gemiddelde groothandel is het vaak lastig om te voldoen aan kleine specifieke orders. Overigens zou je dan wellicht met een bloemist een afspraak kunnen maken om af en toe samen in te kopen. Dat is dan een win-win.

Ben je een consument, dan kun je het beste gewoon bij een bloemist binnen stappen. De meeste kans maak je dan bij een grotere bloemist die natuurlijk zelf al zo goedkoop mogelijk inkoopt.

Mocht je een particulier zijn en grotere afnames willen doen, dan zou je in kunnen kopen via de webshop. Klik dan hier om een account aan te vragen.

Elze Ippel
Door

Elze Ippel

op 08 Oct 2020

Beste Danny, Ik ben op deze site terecht gekomen nadat ik zocht om voor particulier in te kunnen kopen zodat ik als hobbyist zelf mijn dingen kan maken voor een normale prijs. Ik ben aan het kijken wat je omschrijft voor Cash & Carry. Maar loop er tegenaan dat dit alsnog voor bedrijven is. Elke keer moet ik gegevens invullen zoals KvK. Maar dat is in mijn beleving dan niet meer voor hobbyist. Wat bedoel je er precies mee? Waar kan ik dan wel terecht?

Sarah Ashworth
Door

Sarah Ashworth

op 25 Apr 2022

Ik ben ook benieuwd waar ik een grootaantal bloemen kan inkopen als hobbyist. Maar loop tegen precies hetzelfde probleem dat overal om een KvK etc. wordt gevraagd. Waar kan ik terecht zou ik bijv. 500 euro aan bloemen willen inkopen bij een groothandel die ik zelf dan kan samenstellen. Ik hoor het graag!

Reactie plaatsen