Social Media: 6x do's en don'ts op sociale media
15 oktober 2023 

Social Media: 6x do's en don'ts op sociale media

Zoals je wel weet, is sociale media tegenwoordig een onmisbaar instrument om je bedrijf te laten groeien. Hopelijk heeft onze Social Media Challenge je nieuwe inzichten gegeven over het gebruik van social media. Om deze challenge af te sluiten, zetten wij nog een aantal do's en don'ts voor je op een rijtje! Sommige hebben we al besproken, sommige zullen nieuwe informatie zijn. Hier komen ze!


De 6 Do's op Sociale Media:

 1. Wees authentiek: Authenticiteit is de kern van je online identiteit. Wees echt, deel je unieke verhaal en laat je persoonlijkheid spreken. Authenticiteit bevordert betekenisvolle verbindingen met je publiek.
 2. Communiceer met je volgers: Sociale media draait om interactie. Reageer snel op opmerkingen, beantwoord vragen en ga actief in gesprek met je volgers. Deze aanpak bouwt vertrouwen en laat een levendige online community bloeien.
 3. Creëer waardevolle inhoud: Bied inhoud die informeert, inspireert of vermaakt. Deel handige tips, toon je expertise of verras je publiek gewoon met de schoonheid van bloemen. Waardevolle content houdt je volgers betrokken.
 4. Wees consistent: Consistentie is de sleutel tot een sterke online aanwezigheid. Plaats regelmatig en behoud een consistente toon en stijl. Dit helpt je merk te verankeren in de gedachten van je publiek.
 5. Geef credits: Als je inhoud deelt die door anderen is gemaakt, vergeet dan niet om credits te geven waar het hoort. Dit respecteert niet alleen mede-makers, maar is ook essentieel om auteursrechtenkwesties te voorkomen.
 6. Blijf leren: Sociale media evolueren voortdurend. Blijf op de hoogte van platformwijzigingen, trends en nieuwe functies. Verbeter voortdurend je vaardigheden op sociale media.


De 6 Don'ts op Sociale Media:

 1. Laat proofreading niet achterwege: Typfouten en grammaticale fouten kunnen je inhoud onprofessioneel laten lijken. Lees altijd na voordat je iets plaatst.
 2. Koop geen volgers of betrokkenheid: Het kunstmatig verhogen van je aantal volgers of betrokkenheid is misschien leuk voor even, maar het is geen duurzame strategie. Echte betrokkenheid is écht waardevol. Wat is nu het nut van het kopen van volgers? Het doel is om volgers te hebben die actief betrokken zijn bij je bedrijf, niet alleen om cool te lijken, toch?
 3. Negeer negatieve feedback niet: Elke tuin heeft onkruid. Negatieve opmerkingen of feedback moeten professioneel worden aangepakt. Ga zo nodig privé in gesprek om tot een oplossing te komen.
 4. Overweldig niet met verkooppitches: Hoewel het promoten van je aanbiedingen essentieel is, moet je voorkomen dat je je volgers overspoelt met eindeloze verkooppitches. Balanceer promoties met waardevolle, niet-verkoopgerichte inhoud.
 5. Verwaarloos Analytics niet: Het negeren van gegevens en analyses betekent het missen van waardevolle inzichten. Bekijk regelmatig de statistieken van je accounts om te begrijpen wat werkt en wat beter kan.
 6. Negeer trends niet: Blijf op de hoogte van actuele gebeurtenissen en trends, maar wees voorzichtig met het uitbuiten van gevoelige onderwerpen voor betrokkenheid. Authenticiteit is essentieel.


Effectief gebruik van sociale media vereist een balans tussen authenticiteit, betrokkenheid en strategische contentcreatie. Door deze do's en don'ts te volgen, kun je een sterke online aanwezigheid opbouwen, verbinding maken met je publiek en optimaal profiteren van de uitgebreide mogelijkheden die sociale media bieden. Onthoud dat sociale media een dynamisch platform is, dus pas je strategieën aan en evolueer waar nodig om relevant en succesvol te blijven!


Dit artikel is onderdeel van de Social Media Challenge voor Bloemisten.

Reactie plaatsen