Het is weer pioenrozen seizoen!
19 mei 2023 

Het is weer pioenrozen seizoen!

De pioenroos is een bijzondere bloem. Niet alleen omdat de bloem maar 2 maanden per jaar bloeit (over het algemeen in mei en juni), maar ook omdat hij je zal verbazen! Van een saaie knop, naar een prachtige indrukwekkende bloem. Dat maakt de pioenroos ook érg gewild. Wil je meer weten over de pioen? Lees dan verder!


De magische pioenroos

Hoewel de naam anders doet denken, is de pioenroos geen familie van de roos. De pioen vindt zijn oorsprong in China. Daar werd de bloem voornamelijk gekweekt voor de wortels, die gebruikt werden als medicijn. Hoewel de pioenroos een tropische bloem is, bloeit hij in veel Nederlandse tuinen. Met de knoppen dicht zal je nooit denken dat de pioenroos zo’n magische bloem is. Als hij zijn knoppen opent, komen er in korte tijd ongelofelijk veel blaadjes tevoorschijn. Én een heerlijke geur. Niet gek dat deze bloem met zijn schoonheid vaak shined op bruiloften!


1000 soorten pioenrozen

De pioenroos komt voor in veel verschillende vormen, kleuren en geuren. Er zijn wel meer dan 1000 soorten! Wit, roze, donkerroze, rood, geel, dubbele bloemen, enkele bloemen… Er is volop keuze! Wat is jouw favoriet?


Pioenrozen kopen? Wees er snel bij!

Zoals eerder genoemd, is de pioenroos een echte seizoensbloem. De bloem heeft maar een korte bloeiperiode. Wanneer hij bloeit en beschikbaar is, is afhankelijk van het weer. Vaak bloeien ze in mei en juni. Rond Moederdag zijn de snijbloemen in ieder geval beschikbaar! Bestel ze dus op tijd, want voor je het weet zijn ze weer weg.


Pioenrozen kopen bij PP Flowers

Pioenrozen bestellen doe je natuurlijk bij PP Flowers. Plaats je een bestelling via onze webshop? Let dan op: pioenrozen met rijpheidstadium 3-4 zijn al vrij open. Houd daar dus rekening mee! Wil je pioenrozen die nog vrij gesloten zijn? Ga dan voor stadium 2-3. Kijk voor ons aanbod in de webshop!

Reactie plaatsen